TORSDAG 2 JULI 2020

I flera hundra år har Lidköping arrangerat handel på torget två dagar i veckan. Nu ökar vi till tre dagar!

Under perioden 10 juli till 28 augusti kommer Torgfredag att arrangeras alla fredagar kl. 10-14 på Nya stadens torg. Lidköpings kommun upplåter marken och det kommer att ställas upp 10 marknadsstånd med tak på den östra sidan av torget för att göra det möjligt att sälja lokalproducerat.

Idén kom upp under ett möte på solbryggorna för ett par veckor sedan där Lidköpings kommun träffade flera handlare i Lidköping som önskade mer aktivitet på nya stadens torg, om än så Corona-anpassad, för att locka besökare fram på stan och även sprida ut marknadsdagarna för att ge besökare flera alternativa dagar. Syftet är att motverka Corona-pandemins effekter och under denna period skapa ännu en säljmöjlighet för alla lokala aktörer.

- Vi värnar om näringslivet och vår handel i Lidköping och försöker vara lyhörda och göra de insatser vi kan, säger Frida Nilsson, kommunalråd i Lidköpings kommun.

Det var snabba beslut och kommunen, Tillväxt och Destination Läckö-Kinnekulle har hjälpts åt att ro insatsen i hamn. Anmälan är öppen och den 10 juli förväntas det nya konceptet ”Torgfredag” dra igång. Erbjudande har gått ut till lokala handlare och företagare i Lidköpings kommun, med särskilt inriktning på lokala producenter av livsmedel och hantverk.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB