TORSDAG 18 JUNI 2020


Foto/källa: Next Skövde

Billingeleden delas in i åtta etapper för att bli tillgänglig för fler

En ny karta för Billingeleden har tagits fram i samarbete mellan Next Skövde och Skara kommun. Nyheten med både kartan och leden är att den är uppdelad i kortare etapper, totalt åtta stycken. Vid varje etappstart finns det bra parkeringsmöjligheter och nya informationstavlor om leden.

Förutom en karta som går att köpa på bl.a. Turistcenter i Skövde finns leden också tillgängligt digitalt via Next Skövdes webbplats. Där finns etappbeskrivningar och en google-karta så att man via telefonen kan följa vart man är på leden när man är ute och vandrar.

- Vi har märkt en stor ökning på efterfrågan av vandringsledskartor på Skövde Turistcenter och de befintliga kartorna är helt slut. Så det är lägligt med en ny karta nu. Hela Billingeleden är 57 km plus en avstickare på 10 km till Simsjön. Det är inte många som går så långt i ett sträck. Så vi tror att efterfrågan på en etappindelning kommer att uppskattas, säger Tove Ekblad, ansvarig för Skövde Turistcenter på Next Skövde.
Det finns ett stort intresse för vandring just nu. Under maj månad var Billingeleden den mest visade sidan på Next Skövdes webbplats. Ett kartsläpp av den nya kartan gjordes under onsdagseftermiddagen där dagen till ära gratis kartor delades ut.

Även ägaren till Karlsfors gård där Silverfallet lägger märke till ett stort ökat intresse för området.

- Vi ser positivt på framtiden och ser att Karlsfors gård med Silverfallen är en naturlig utflyktsplats men även en utgångspunkt för så mycket mer. I sommar kommer t.ex. en sommarjobbare att erbjuda ställplatser för några husbilar i anslutning till parkeringen som en del i utvecklingen, säger David Larsson, ägare till Karlsfors gård.

Pressmeddelande från: Next Skövde