ONSDAG 17 JUNI 2020


En av fotograferna som deltar i Skövde Photo Walk är Jesper Anhede - Foto: Jesper Anhede

På midsommarafton invigs Skövde Photo walk

På midsommarafton invigs Skövde Photo Walk. Det är en utställning där fotografer från Skaraborg stället ut foton i skyltfönster i Skövde centrum. Utställningen kommer att vara på plats hela sommaren. Dessutom kan man få tillgång till den via appen Skövde Streetmuseum.

Det är totalt 11 fotografer från Skaraborg som under sommaren visar upp sina foton i skyltfönster i centrala Skövde. Utställningen invigs på midsommarafton och kommer sedan att hänga på plats till sista augusti.

- Vi på Next Skövde blev kontaktade med den här idén om en offentlig fotoutställning. Vi tyckte att det kändes helt rätt att genomföra den nu i sommar. Det är ju en rolig aktivitet som fungerar i rådande tider när mycket annat är inställt, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.

Fyra skyltfönster i centrala Skövde kommer nu att prydas med fotografier av alla de slag. Det som förenar dem är att de på olika sätt är kopplade till Skövde.

- Vi tycker att detta är en rolig idé som ger ett mervärde till våra besökare i centrum. Så det var självklart för oss att ställa skyltfönster till förfogande, säger Nicole Schelin, marknadskoordinator på Skandiafastigheter.

Själva idén till utställningen kom alltså från Niclas Pontén, som till vardags är grafiker på JustNu Tryckeri.

- Det slog mig för någon månad sedan att det vore roligt med en offentlig och väldigt tillgänglig utställning av Skövdebilder skapade av Skaraborgsfotografer. Jag kontaktade Next Skövde som var intresserade och nu på bara några veckor så har idén blivit verklighet, säger initiativtagaren Niclas Pontén.

Skövde Photo Walk finns också tillgänglig via appen Streetmuseum. Den kan man använda för att få kort information om fotona och fotograferna ute på plats men även om man av någon anledning inte kan röra sig ute i staden.

Pressmeddelande från: Next Skövde