MÅNDAG 8 JUNI 2020


Sommartider i kollektivtrafiken från och med den 15 juni - Foto: Thomas Harrysson

Sommartider i kollektivtrafiken

Den 15 juni börjar Västtrafiks sommartidtabell gälla. Det innebär nya tider för de flesta av Västtrafiks linjer. Samtidigt görs förändringar av trafiken där det behövs. Resenärer ombeds fortsatt följa de rekommendationer som finns för att undvika trängsel i kollektivtrafiken.

Under sommaren går kollektivtrafiken gradvis ner respektive upp i trafik för att tillgodose resenärernas behov – med de begränsningar som finns på grund av pågående byggnations- och underhållsarbeten.

– Sommarens tidtabell skiljer sig från tidigare år eftersom vi kommer fortsätta förstärka linjer där det behövs för att undvika trängsel, säger Jarl Samuelsson, chef för Västtrafiks affärsenhet.

Läs mer: Trafikförändringar från den 15 juni – linje för linje

Undvik onödiga resor

– Vi alla behöver hjälpas åt att minska trängsel i kollektivtrafiken, därför vill jag påminna våra resenärer om att under sommaren fortsätta ta eget ansvar och visa extra hänsyn till varandra. Om alla som kan undviker att resa minskar vi risken för trängsel och smittspridning, säger Jarl Samuelsson.

Undvik onödiga resor och överväg alternativa färdsätt, såsom cykel och gång. De som behöver resa ombeds visa hänsyn och hålla avstånd till sina medresenärer, samt resa utanför rusningstid om de kan.

Lista: Linjer där det kan vara trångt ombord

Sök din resa i appen Västtrafik To Go eller på vasttrafik.se för att se hur din linje påverkas.


Pressmeddelande från: Västtrafik