FREDAG 5 JUNI 2020


Filmen Skövde Serenad ger en finstämd bild av vackra Skövde - Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

Filmen Skövde Serenad har fått ett storslaget mottagande

Förra veckan premiärvisades filmen som gjorts till låten Skövde Serenad, skriven av Thomas G:son. Drygt en vecka efter premiären har den fått stor uppmärksamhet och redan haft över 55 000 visningar.

Det var vid premiären av den lokala TV-sändningen Skövdeviljan som Thomas G:sons låt Skövde Serenad premiärspelades. Den visades bland annat ihop med en video med Skövdemotiv som producerats av Next Skövde och Toby Photography – Tobias Andersson.

- Filmen har fått ett storslaget mottagande och på bara en vecka haft över 55 000 visningar. Det är fantastiskt att så många människor på kort tid nu sett den finstämda bilden av vårt vackra Skövde. Tobias har verkligen gjort en fin produktion. Alla kommentarer som strömmat in visar också på en stor stolthet över vår stad, säger Charlotte Backman, marknadschef på Next Skövde.

Thomas G:son är en välkänd kompositör i Sverige som skrivit närmare hundra låtar till Melodifestivalen och till Eurovision. Nu har han skrivit en hyllning till sin hemstad.

- När jag fick frågan om att skriva en Skövdelåt var jag först lite tveksam, men det har varit väldigt roligt och det känns bra att få bidra till Skövdebilden. Jag är fantastiskt glad över den fina filmen som producerats till låten och som verkligen kompletterar musiken, säger Thomas G:son, upphovsman till låten Skövde Serenad.
Pressmeddelande från: Next Skövde