FREDAG 29 MAJ 2020


Bohuslän Big Band marscherade fram i Badhusparken torsdagen den 28 maj - Foto: Anneli Johansson

Bohuslän Big Band tågade med Jazzparaden i Vara och St Levene

Torsdagen den 28 maj hördes tonerna av glad och svängig jazzmusik i och runt Vara. Jazzorkestern Bohuslän Big Band tågade genom Badhusparken och stannade till på ett par olika äldreboenden i Vara och Stora Levene för att sprida musikalisk glädje. De hann också med spontanbesök i trädgården hemma hos familjen Adolfsson/Frid och paret Skaar/Lidén.

Bohuslän Big Band startade sin jazziga parad i Badhusparken och fortsatte sedan till äldreboendet Stenkilsgården i Stora Levene samt Södergården och Östergården i Vara. Det gick inte att ta miste på entusiasmen hos den glada publiken som applåderade stort. Publiken deltog så klart på säkert avstånd.

Under eftermiddagen blev det också ett spontanbesök i trädgården hos barnfamiljen Adolfsson/Frid och paret Skaar/Lidén utanför Stora Levene.

”Det här besöket var väldigt uppskattat! Vi har verkligen saknat att höra musik live. Vi längtar efter att gå till konserthuset igen”, säger familjen Skaar/Lidén.

Musikerna i Bohuslän Big Band var glada över att få spela igen efter ett uppehåll, då alla vårens planerade konserter blivit uppskjutna.

”Nu när vi inte kan ha konserter i konserthuset, så får vi helt enkelt ta konserterna till publiken”, säger Ida Jarlgren, producent för Bohuslän Big Band.

Om Jazzparaden

Tänk dig en gata i New Orleans... Helt plötsligt dyker det upp ett jazzband med trumpeter, tromboner, saxofoner, bastuba och trummor. Bandet spelar och sjunger glad och svängig musik som gör att du inte kan stå still!

Så kan det gå till när Jazzparaden med Bohuslän Big Band överraskar på skolgården eller på en festival. Musiken känns igen sen tidigare, här ryms allt från svängiga melodifestivallåtar och barnvisor till kända jazzklassiker. Med ett fullfjädrat storband framförs låtarna på ett helt annat sätt än vad man är van vid – svängigt, helt akustiskt och endast en megafon används när någon i bandet sjunger.

Jazzparaden finns även på Spotify

I början av maj släpptes skivan Jazzparaden med ett urval av folkkära låtar, i arrangemang skrivna av musikerna i Bohuslän Big Band. Skivan finns att lyssna in på Spotify!

Bohuslän Big Band

Bohuslän Big Band är en samtida orkester som både värnar och utmanar storbandsgenren. Orädda och utforskande ger vi oss in i samarbeten med bredd och stor variation, för en publik som består av såväl stora som små. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus.

Pressmeddelande från: Vara Konserthus