TORSDAG 28 MAJ 2020


Foto: Privat

Leifs teater återupptar repetitionerna med "Systrarna på Kinnekulle" - Insändare

I rådande coronatider gäller det för oss 70+-are att ta tillvara alla tillfällen till socialt umgänge, utan att göra avkall på FHM:s rekommenderade restriktioner. Då människan är ett flockdjur är isolering tärande och i längden nedbrytande. Att utnyttja årstidens möjligheter till utomhusmöten är därför en bra idé.

Undertecknad är sedan några år med i Leifs Teater; en grupp med deltagare ur alla åldersgrupper, från tonår till äldre-äldre. På vår repertoar stod framträdande i Vårrundan samt premiär i maj för pjäsen Systrarna på Kinnekulle. Planer, som pandemin grusade och kvävde vår glädje och entusiasm inför.

Men likt fågel Fenix har vi kommit tillbaka och hittat en ny modell för våra träffar! Utomhus, vid paviljongen på Lundsbrunns Kurort! Som också återuppstått ur askan - bländande i sin vårliga skönhet och en, för själen, upplyftande atmosfär! (Se bild från senaste mötet.) Vi träffas där varje vecka och har pjäsläsning under Leif Olssons eminenta ledning. Vi ska också fortsätta att arbeta med Systrarna … som vi hoppas kunna framföra vid senare tillfälle.

Jag vill med detta inlägg uppmärksamma vår verksamhet och rekommenderar dig, som läser detta och blir nyfiken: ta kontakt med oss! Kom med i vår gemenskap! Du kan medverka aktivt i gruppen eller vara åskådare/lyssnare. I orostider har teatern ofta haft stor betydelse, med sin inneboende kraft, som ger fantasin vingar, tröstar, och lockar till skratt! Och bryter social isolering! Vi kommer också att åter ta upp repetitionerna med Systrarna … på samma plats, måndagen 1 juni kl 17. Dit är du också välkommen.

Vi träffas för läsning: - fredagar kl 14 - paviljongen, Kurorten Lundsbrunn

Jag måste, än en gång, framhålla den fantastiska miljön, ute som inne, vid kurorten, som återfått sin forna glans! Vi brukar avsluta våra möten med kaffepaus i dom fina salongerna - jodå! vi håller avståndet! En eloge också till den trevliga och mycket tillmötesgående personalen!

Ta kontakt via e-mail: leifol@yahoo.com eller tel.: 073 642 57 75 eller: kom med bara!

/Aino Ahlström