TISDAG 26 MAJ 2020

Dagskryssningar fortsätter på Göta kanal

Samtidig som de klassiska flerdagsresorna tvingats ställa in säsongen på Göta kanal så fortsätter dagskryssningarna att erbjuda turer på Sveriges längsta upplevelseområde.

–Nyligen tvingades Strömma rederi att ställa in säsongen för de klassiska kryssningsbåtarna Wilhelm Tham, Juno och Diana. Många gäster har tolkat detta som att samtliga båtturer på Göta kanal har ställts in vilket inte stämmer, berättar Roger Altsäter vd på AB Göta kanalbolag.

–För den som som vill göra dagskryssningar på Göta kanal finns flera alternativ på de turer som trafikeras av bland annat M/S Kung Sverker (Motala – Borensberg), M/S Wasa Lejon (Borensberg – Berg), M/S Bellevue (Sjötorp – Töreboda) och M/S Sandön (Karlsborg – Töreboda).

–Har man en dag att spendera och vill passa på att njuta av det fantastiska upplevelse som det faktiskt är att glida fram genom landskapet vid Göta kanal så passar en dagstur med någon av passagerarbåtarna perfekt, fortsätter Roger Altsäter

–När du kliver ombord på något av kanalens fartyg blir du en del av en annan värld. Stress och måsten lämnas kvar i land och du kan gå ner i varv medan båten lägger ut och sedan glider fram i majestätiskt lugn, avslutar Roger Altsäter.

Starkt varumärke

Göta kanal är ett av Sveriges största byggnadsverk och populäraste besöksmål. 19 mil upplevelser fyllt av historia, kultur, friluftsliv och äventyr.

Pressmeddelande från: AB Göta kanalbolag