LÖRDAG 2 MAJ APRIL 2020

Fundering kring ny rastplats på Kinnekulle

Nu är det härlig vårtid på Kinnekulle, naturen vaknar till liv, träden grönskar, vitsipporna täcker marken, körsbärsträden blommar och ramslöken sprider sin förföriska doft över nejden.

Turister och besökare verkar redan nu komma hit i betydligt större antal än tidigare år, och det kan man ju förstå att folk vill ut i naturen och det fria där risken att smittas av viruseländet är betydligt mindre.

För att underlätta och sprida ut folk på större område vore det kanske en god idé att anlägga några nya rastplatser på Kinnekulle, en tanke som slog mig när jag idag åkte över Högkullen.

Vore inte slalombacken en helt underbar plats för en ny rastplats, några rastbord här alldeles vid sidan av vägen med en vidunderlig utsikt, som med små medel kunde göras tillgänglig även för de med funktionshinder.

Asfaltera eller grusa upp en parkering för ett fåtal bilar, klippa gräset, ställa dit några bord strax nedanför vägen, kanske på ett trädäck med en ramp ner som gör det lätt för folk att ta sig dit. Blir ju en bra fortsättning på den träramp som redan idag sträcker från Kinnekullegården upp mot Vindarnas tempel.

Detta skulle med säkerhet bli en synnerligen välbesökt rastplats då den är lätt tillgänglig alldeles vid sidan av vägen. Med den underbara utsikten över Kinnekullebygden så finns det stor chans att denna framöver kan komma att klassas som en av de vackraste rastplatserna som är värd att besöka i bygden.

Vore inte denna rastplats ett bra tillskott för Kinnekullebygden, turismen och besöksnäringen såväl som för oss som bor i området. Borde gå att anlägga med relativt små medel men som skulle ge så mycket tillbaka för många i natur- och utomhusupplevelse.