TORSDAG 19 MARS 2020

Idrottshistoriska ställer in

Den situation som nu råder i landet påverkar förstås också den verksamhet som planerats inom Götene idrottshistoriska sällskap.

-En helt enig styrelse har beslutat att ställa in Sportbänk den 8 april och vårt idrottscafé den 21 april, berättar ordförande Fredrik Larsson och fortsätter:
-Orsaken är naturligtvis corona-viruset. Även om det är tråkigt att behöva ställa in saker så finns det i dagsläget inget alternativ. Folkhälsomyndigheten har gett tydliga direktiv och hälsan går i första hand.

Ek i september

På kort varsel fick man också ställa in det idrottscafé som skulle varit den 17 mars, just när situationen med viruset blivit mer påtaglig.
-Det program som skulle varit då med cyklisten Jan-Åke Ek planerar vi nu att lägga i september. I april skulle OK Klyftamo berättat om sin verksamhet, och det tänker vi att vi kan ha i oktober månad istället.
Sportbänk är en sammankomst där man träffas, fikar och pratar sport. Det är ingen programpunkt som vid idrottscaféerna.

Får konsekvenser

Götene idrottshistoriska sällskap har sin verksamhet förlagd till vår och höst: februari, mars och april samt september, oktober och november.
-Detta får naturligtvis konsekvenser. I styrelsen har vi börjat titta på programpunkter för hösten, men dessa får ju i sin tur skjutas på framtiden.
-Vi hoppas på medlemmarnas och övrigas förståelse, avslutar Fredrik Larsson.

Pressmeddelande från: Götene idrottshistoriska sällskap