TISDAG 22 JANUARI 2020


Foto/källa: Västtrafik

Flera nyheter i Västtrafiks app

Användningen av digitala biljetter ökar snabbt i kollektivtrafiken. Under förra året ökade biljettförsäljningen i Västtrafiks app Västtrafik To Go med 38 procent. Nu har Västtrafik släppt flera nyheter i appen, bland annat möjligheten att se var bussen är i realtid.

Ursmart! Den nya digitala avgångstavlan i Apple Watch. Foto: Västtrafik

Allt fler överger det fysiska Västtrafikkortet och köper biljetten digitalt i appen Västtrafik To Go.I december förra året såldes 65 procent av alla Västtrafikbiljetter till privatkund digitalt, vilket är en ökning med 38 procent jämfört med samma period året dessförinnan.

- Intresset för Västtrafik To Go ökar hela tiden. Jag tror att en stor anledning är att det är enkelt och bekvämt att kunna köpa biljett när och var man vill, lite som att ha en egen Västtrafikbutik i mobilen, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

Flera nya tjänster

En av nyheterna i Västtrafiks app är att det går att se kommande avgångar från din närmsta hållplats eller en hållplats som du själv sökt fram. Från avgångstavlan kan man sen svepa vänster för att se var fordonet befinner sig just nu. En funktion som möjliggörs av GPS-sändare från bussar och spårvagnar.

Den digitala avgångstavlan finns även för Apple Watch. Det gör att resenärer snabbt kan se nästa avgång direkt i sitt armbandsur.

- Vi kommer fortsätta utveckla smarta tjänster som gör kollektivtrafiken mer enkel, bekväm och tillgänglig för våra resenärer, säger Lars Backström.

Nu finns årskortet i To Go

En annan nyhet är möjligheten att köpa årskort i Västtrafik To Go direkt i appen. Det har länge önskats av många resenärer men tidigare inte varit tekniskt möjligt, tills nu.

Fakta: Västtrafik To Go
  • Västtrafik To Go lanserades år 2016
  • Finns för Android, iOS och watchOS
  • 650 000 aktiva användare per månad

Pressmeddelande från: Västtrafik