FREDAG 27 DECEMBER 2019


Foto/källa: Volkswagen Transportbilar

Folkabussen 70 år – Ikonen hyllas med en utställning i Stockholm

I början på 1950-talet rullade den första Volkswagen Transporter in i Sverige. 70 år har snart gått sedan dess och med över 12 miljoner sålda bilar har ”Folkabussen” skrivit in sig i historieböckerna. Nu hyllar vi denna ikon i en utställning på Volkswagens Showroom i Stockholm mellan 18:e december till 8:e januari 2020.

Volkswagen har genom bilhistorien haft en speciell plats i svenskarnas hjärtan. 1948 lanserades Typ 1 i Sverige, eller ”Bubblan” som vi kallar den. Redan i slutet på 1950 var det dags för Typ 2, eller ”Folkabussen”, att introduceras på vår marknad. Modellen blev snabbt en succé, både här och runt om i världen. Kärt barn har många namn och genom åren har folkabussen tjänstgjort som transportbil för både gods och människor, arbetsplats och semesterhus.

- Folkabussen har använts och älskats av många, allt från yrkesmänniskor till familjer och det är häftigt att se hur många det är som har en så stark koppling till bussen. Många unika minnen har skapats och vi är glada att få uppmärksamma folkabussen med den kärlek den förtjänar, hoppas att många gläds med oss, säger Maria Johnsson, Produkt- och Marknadschef på Volkswagen Transportbilar.

I samband med 70-års jubileet firas bussen med en retrospektiv utställning i Volkswagens Showroom vid Norrmalmstorg i Stockholm (Hamngatan 13). Mellan den 18:e december till 8:e januari visas både gamla och nya modeller av den folkkära folkbussen tillsammans med spännande historier och bilder från vår kundtidning Transportmagasinet. I samband med utställningen pågår även en tävling på Facebook där man kan tävla om att få återuppleva sitt bästa roadtrip minne.

Pressmeddelande från: Volkswagen Transportbilar