MÅNDAG 9 DECEMBER 2019

Trivsam julfest med Lidköpingssällskapet

God mat på tallrikarna, god dryck i glasen och trivsam stämning runt bordet var väl lite av hur det tedde sig när Lidköpingssällskapet i Stockholm samlades till traditionsenlig julfest på Scandic Hotel Ariadne i Värtahamnen på lördagskvällen innan andra advent. Och så förstås att så många inflyttade hemifrån till Stockholmsområdet fick tillfälle att återfalla i hembygdens kära idiom, alltså hederlig väschötska. Noteras kunde också att flera nya hitflyttade syntes den här kvällen.

Att så mycket gott hamnat på tallrikar och i buffén stod som vanligt ställets traktör för som via Gerd Lindquist fått veta hur vi ville ha det.

Agne Jälevik i styrelsen hade via sin bror, fd bibliotekarien i Lidköping Bror-Inge, fått tips om två damer " frå slätta" (Maria och Tina) som tidigare framträtt i biblioteket med sina visor och de här båda stod nu på scen långt hemifrån men hade förstås inga problem att göra sig förstådda i det här sällskapet. Det blev mycket igenkännande och många skratt.

En runda västgötahistorier stod som vanligt på programmet med många inlägg. Och så såldes det förstås lotter där första vinsten blev en röd dryck från Italien förmedlad via en grön butik.

Nästa gång Lidköpingssällskapet samlas blir till årsmöte som är utsatt till 5 mars 2020.

/Rolf Apelqvist