FREDAG 6 DECEMBER 2019


Billingen Skidexpress fortsätter under vintern 2020 - Foto: Charlotte Backman

Billingen Skidexpress tillbaka i vinter

Billingen Skidexpress är tillbaka i vinter igen. Den kommer precis som förra året att binda ihop Skövde resecentrum med Billingen via Arena Skövde under vinterhelgerna. Turerna matchas mot tåg från MTR Express som också erbjuder rabatt till helgresenärer till Skövde.

Billingen Skidexpress blev ett uppskattat inslag förra vintern. Ca 500 resor gjordes med bussen som gick mellan Skövde resecentrum och Billingen med ett stopp på Arena Skövde.

Nu är det dags igen. Lördagar och söndagar i perioden 4 januari till 1 mars kommer det att gå fyra turer dagligen i varje riktning. Dessutom kommer de att gå dagligen under sportlovet vecka 7. Turerna matchas mot tåg från MTR Express som också erbjuder rabatt till helgresenärer till Skövde.

- Billingen Skidexpress var uppskattad av våra resenärer och därför fortsätter vi med satsningen även denna vinter. Dock kommer vi inte att köra fredagar då det inte var så många resande de tiderna förra säsongen. Istället satsar vi på hela sportlovsveckan, där vi fick förfrågningar om turer, säger Charlotte Backman, marknadschef på Next Skövde.

Precis som under förra säsongen är det Hellbergs buss i Skövde som utför trafiken. Bussen kommer även köras extra den 27 december under den kick-off för vintern som arrangeras då på Billingen.

Pressmeddelande från: Next Skövde