ONSDAG 20 NOVEMBER 2019


Foto: Peter Holgersson

Dags att montera jätteljusstaken

Snart kommer adventsljusstaken på Värmekyrkan åter att sprida sitt sken över Norrköping. Fredagen den 22 november monteras de 3,5 meter höga och 70 kilo tunga lågorna.

För att montera lågorna krävs två kranbilar. Den ena kranen lyfter en korg där personalen som arbetar med monteringen står, och den andra kranen lyfter lågan. Det brukar ta en dag att få samtliga lågor på plats.

– Adventsljusstaken på Värmekyrkans tak är ett uppskattat inslag i stadsbilden bland Norrköpingsborna, så det känns bra att vi återigen kommer att kunna kröna industrilandskapet i juletid med denna mäktiga ljusinstallation, säger Robin Bohlin, evenemangskoordinator i Norrköpings kommun.

Det första ljuset tänds traditionsenligt under första advent i samband med julmarknaden i Värmekyrkan. Ljusstaken får sedan lysa till och med den sista januari.

Media är välkomna att vara med under monteringen. I mån av plats finns det även möjlighet att åka med i korgen för att få en närmare titt på lågorna och även en storslagen vy över Norrköping.

Fakta jätteljusstaken:


Pressmeddelande från: Norrköpings kommun