FREDAG 15 NOVEMBER 2019


Från vänster: Tove Dandenell, Agnes Abrahamsson och Alma Johansson från Göteborg - Foto/källa: Skara kommun

Lyckad kväll på Katedralskolan

Under torsdags kvällen var det äntligen dags för öppet hus på Katedralskolan. Det blev en lyckad kväll där hundratals framtida elever besökte skolan och de olika programmen.

– Under ekonomiprogrammets första informationspass fick vi ta fram extra stolar och folk fick sitta på bänkarna. Det var fullt i salen, säger Katarina Dahl, lärare på Katedralskolan.

Kvällen präglades av mycket god stämning och liv och rörelse i korridorerna. Engagerade lärare och elever, skolans UF-företag och föreningar gjorde sitt yttersta för att ta hand om de människor som kommit till skolan. Långväga gäster från bland annat Göteborg, Stockholm och Falkenberg gästade skolan.

– Jag har hört mycket gott om skolans samhällsprogram och cykelinriktningen från mina cyklistkompisar som läst här tidigare år. Intrycket ikväll har bara varit positivt och jag lockas av att det verkar vara smidigt att kombinera cykel och studier, säger Alma Johansson från Göteborg.

Genom skolans korridorer sprudlar föreningsliv och katedralanda. Föreningarna gör sitt för att visa upp all den verksamhet som drivs vid sidan av studierna.

– Katedralskolan är så mycket mer än bara utbildning och föreningslivet är en stor del av helheten. Den gemenskap som vi känner mellan varandra är något som man behöver uppleva man vi hoppas att vi lyckats förmedla detta till framtida katedralare, säger Caroline Karlsson, vice talman på Katedralskolan.

– Min uppfattning är att det är fler besökare i år än förra året. Jag hör fler elever prata om Katedralskolan som en mysig och trygg skola där det är nära kontakt mellan lärare och elev, säger Petra Björk, samordningsrektor på Katedralskolan.

Pressmeddelande från: Skara kommun