FREDAG 8 NOVEMBER 2019


Dataspelskonst på elskåp i Skövde. Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

Dataspelskonst pryder Skövdes elskåp

Next Skövde lanserar en ny vandring i appen Skövde Streetmuseum på temat ”Från spelens värld”. Den bygger på elskåp som pryds med karaktärer från Skövdeproducerade dataspel. Projektet är ett samarbete mellan Skövde Energi, sju dataspelsföretag samt Next Skövde.

På elva elskåp i centrala Skövde finns det numera karaktärer från Skövdeproducerade dataspel. De har samlats ihop till en dataspelspromenad som är tillgänglig via appen Skövde Street Museum. I appen finns en karta med en slinga att promenera efter för att kunna titta på de totalt elva elskåpen som har fått ett helt nytt utseende. Appen innehåller också information om de deltagande företagen och spelen som karaktärerna kommer ifrån.

- Skövde är ett betydande centrum för dataspelsindustri i Sverige. Därför är det roligt att kunna få visa upp för Skövdebor och besökare vad som skapas av de ca 200 spelutvecklare som är verksamma i staden, säger Tau Petersson, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Det är sju olika dataspelsföretag från Skövde som visar upp figurer från sina spel. Skövde Energi har gjort projektet möjligt genom att upplåta plats på elskåpen.

- Vi är glada över samarbetet och att vi kan bidra till att visa upp det som är unikt för Skövde på ett lite roligt sätt, säger Åsa Holmqvist Ekman, marknadschef på Skövde Energi.

Skövde är ett betydande center för dataspelsindustrin i Sverige. Visste du att…


Pressmeddelande från: Next Skövde