TISDAG 5 NOVEMBER 2019


Bengt Johansson har överlämnat gamla handsmidda spikar till föreningen, vilka kommer från det gamla utsiktstornet, som brann ned - Foto: Privat

Fototräffen i Medelplana lockade över 100 personer

Kinnekulle hembygdsförening har genomfört sin årliga fototräff i Medelplana bygdegård, där temat i år var järnvägar och hamnar.

Bilder och kartor från järnvägslinjer och hamnar på Kinnekulle fanns uppsatta på väggarna i bygdegården. Det fanns också uppsatta foton på utsiktstornet och turisthotellet i Råbäck. Utsiktstornet på Högkullen brann ned år 1982 och byggdes upp kort därefter med i stort sett samma utseende som tidigare.

Både järnvägar och hamnar på Kinnekulle har haft stor betydelse för Kinnekulles stenindustri.

Bengt Hugosson från Blomberg hade med sig ett antal gamla tågbiljetter och han berättade att hans far hade varit stins vid Blombergs station.


Bengt Hugosson, Blomberg, hade med sig gamla tågbiljetter - Foto: Privat

I övrigt fanns ett stort antal fotopärmar och beskrivningar över vissa platser på Kinnekulle utlagda på framsatta bord i bygdegården, som besökarna kunde fördjupa sig i.

Syftet med fototräffarna är framförallt att skapa en mötesplats för besökare med många gemensamma minnen. Det är också viktigt att få in bilder och information till föreningen. Under träffen serverades också kaffe med nygräddade våfflor.

/Birgitta Gärdefors