FREDAG 18 OKTOBER 2019

Ny M-politik för jägare och sportskyttar

Moderaternas partistämma har under förmiddagen beslutat om ett politiskt paket som gör det lättare att äga vapen för jägare och sportskyttar. Detta efter att Moderaterna i Västra Götaland vunnit ett flertal voteringar avseende en motion från riksdagsledamoten Sten Bergheden från Mariestad.

- Detta är en seger för Sveriges jägare och sportskyttar, säger Sten Bergheden på plats på partistämman i Västerås. Nu är Moderaterna tydligt för att göra livet enklare för landets alla skötsamma jägare och sportskyttar.

- Det är inte de lagliga vapen som används vid den grova brottsligheten. Därför är det viktigt att vi har en modern och effektiv vapenlagstiftning för landets sportskyttar och jägare.

Bland annat vill Moderaterna nu ta bort den så kallade femårsregeln, göra det lättare för jägare att låna vapen, att det införs digitala ansökningsförfaranden, utökad jaktgarderob till minst tio vapen, enklare resor med vapenpass inom EU samt ett flertal krav på berörda myndigheter om smidigare, effektivare och mer kompetent handläggning av vapenärenden.

- Jag är mycket glad över det stora stödet jag fick för motionen på stämman, avslutar Sten

Medmotionärer tillsammans med Sten Bergheden var Camilla Waltersson Grönvall, Lilla Edet, och Cecilie Tenfjord-Toftby, Borås.

Pressmeddelande från: Moderaterna i Västra Götaland