LÖRDAG 12 OKTOBER 2019


Lena Bäckdahl och Staffan Pehrsson på Snickartorpet. Prisutdelare Jan-Erik Augustsson - Foto/källa: Skara kommun

Årets kulturros sätter Eggby på kartan

Kulturveckan invigdes under lördagen med fanfarer och sång. I samband med invigningen utdelades också en kulturros, ett pris som varje år delas ut av kultur- och fritidsnämnden. I år uppmärksammades mat som kultur, då priset gick till Lena Bäckdahl och Staffan Pehrsson på Snickartorpet.

Motiveringen lyder:

”2019 års Kulturros tilldelas Lena Bäckdahl och Staffan Pehrsson på Snickartorpet i Eggby, en gårdsbutik där de utvecklar en ”matkultur” där lokala råvaror och italienska impulser förenas”.

- Många har upptäckt Snickartorpets fina kvalitet, och den matglädje som präglar verksamheten. Mat är en viktig del av vårt kulturarv, och på det här sättet vill vi uppmärksamma en nyskapande kulturyttring på kommunens landsbygd, kommenterar Jan-Erik Augustsson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

- Vi är hedrade och överraskade. Vi har genom verksamheten velat sätta Eggby på kartan, sade Lena Bäckdahl i sitt tacktal.

Skara kammarkör medverkade med sång och hade valt en repertoar som anknöt till kulturveckans tema Spel. Framträdandet innehöll en hel del spexande, bland annat en duell med ljussablar.

Pressmeddelande från: Skara kommun