TORSDAG 10 OKTOBER 2019


Lilla bilden: Jesper Englin - Stora bilden: Caroline Walker, Ann-Sofie Hallbäck, Lindali Winberg - Foto: Privat

Äventyrligt öppet hus i Lundsbrunns Rymdcenter/bygdegård, 19-20 oktober 2019

I Lundsbrunns Rymdcenter och bygdegård sker en äventyrlig barn- och ungdomskulturhelg, 19-20 oktober. Barn och unga kan då pröva olika spännande aktiviteter som bland annat virtuell verklighet och digitala lekar, bygga och måla en utställning och skapa varelser med hjälp av teknikskrot i ett drömlikt mystiskt landskap. Här får även vuxna bygga tillsammans med sina barn eller barnbarn.

Merparten av barn- och ungdomskulturhelgen sker som ett öppet hus. Några av de digitala lekarna genomförs med anmälda deltagare som ett så kallat LAN där barn bland annat deltar i årets turnering i spelen Wii Mario Kart och Fortnite. En öppen föreläsning för vuxna med tema "Därför ska du bry dig om e-sport" sker under lördagseftermiddagen med Jesper Englin från föreningen Female Legends, Göteborg.

Under hela helgen får barn och intresserade föräldrar/vuxna möjlighet att skapa tillsammans med flera duktiga konstnärer som ger tips om hur man kan måla, bygga och leka fram olika ting till helgens magiska utställningsrum.

Götene-Kinnekulle Rotaryklubb är huvudsponsor för detta arrangemang. Arrangemangen sker också i medverkan med Studiefrämjandet, Arvsfonden, Female Legends och Inet.

Denna roliga och fantasifulla helg sker i Lundsbrunns Rymdcenter/bygdegård som verkar för att öka barn- och ungas självkänsla genom att inspireras och våga lita på sin egen fantasi i skapandet tillsammans med konstnärer. Deltagande på denna helg är kostnadsfri.

Mikael Lundgren
Lundsbrunns Rymdcenter/Bygdegård