ONSDAG 25 SEPTEMBER 2019


Bild av Ales Krivec från Pixabay

Ny gymnasieutbildning för upplevelseturism outdoor startas på Naturbruksskolan Svenljunga

Till höstterminen 2020 startar en ny gymnasieutbildning på Naturbruksskolan Svenljunga. Utbildningen "Upplevelseturism outdoor" vänder sig till den som vill tillbringa mycket tid utomhus, som vill jobba inom turism eller som vill utvecklas inom ledarskap.

- Eleverna kan förvänta sig en spännande utbildning och mycket utomhusaktiviteter. De kommer få uppleva både hav, skog och fjäll - dels i Sverige men också utomlands, berättar Martin Ahlqvist, yrkeslärare för upplevelseturism på Naturbruksskolan Svenljunga.

Upplevelseturism-outdoor blir en utbildningsgren under naturbruksprogrammet, precis som skolans nuvarande utbildningar mot skog, jakt och maskinservice. Förutom de vanliga gymnasieämnena får eleverna även lektioner som kajak, mountainbike (MTB) vintersport, flugfiske, trekking och klättring på schemat. Målet med den nya utbildningen är att eleverna ska få utvecklas inom ledarskap och känna sig trygga med att ta med andra på äventyr och upplevelser ute i naturen.

- Vi har satsat på att göra utbildningen bred och innehålla så många delar av outdoor och upplevelseturism som möjligt. Den gemensamma nämnaren är att man jobbar mycket utomhus och med människor, säger Martin.

Den 12 oktober har Naturbruksskolan Svenljunga öppet hus. Då finns möjlighet för den som står inför gymnasievalet att prova på den nya utbildningen, se skolans anläggningar och träffa de lärare som kommer hålla i inriktningen.


Pressmeddelande från: Naturbruksförvaltningen - Västra Götalandsregionen