TORSDAG 12 SEPTEMBER 2019


Foto: Mårten Bergkvist/Next Skövde

Billingetrollets trollstig och Billingen Bikepark invigs under Sweden Outdoor Festival

Under Sweden Outdoor Festival 14-15 september kommer två invigningar att ske. En helt ny bikepark står klar och premiäråkningen sker på lördag morgonen. Det blir också invigning och premiärvandring på Billingetrollets trollstig, en aktivitetsbana med spännande utmaningar för barnen. Två invigningar med familjen i fokus!

Billingen har utvecklats som cykelområde det senaste året och nu tas nästa steg. Under Sweden Outdoor Festival öppnar den första delen av Billingen Bikepark. Den består av en teknikbana och en pumptrack, båda två anpassade för nybörjaren. Under nästa år kommer även en lite mer utmanande pumptrack att byggas.

- Det här blir ett roligt tillskott för cyklisterna på Billingen. Vi tror att det kommer att locka barnfamiljer i ännu större utsträckning till området, säger Anders Ståhl, affärsutvecklare på Billingen.

Helgens andra invigning är Billingetrollets trollstig med aktivitetsbana och utmaningar för barnen. Den blir verklighet med hjälp av finansiering från Rotary och en av deras medlemmar.

- Tack vare ett initiativ av Berndt Carlsson har Rotary valt att sponsra Billingetrollets trollstig. Vi hoppas att trollstigen kommer att bli uppskattad, ge glädje och användas av såväl Skövdebor som besökare. Det här är ett exempel på Rotarys samhällsengagemang, säger Eva Wendin, president i Stenstorp-Skultorp Rotaryklubb.

Billingetrollets trollstig blir festivalens bidrag till vandringens dag, som är den 14 september. Utmed vandringen på ca 2,5 km finns åtta fasta stationer där barnen kan klättra och balansera och göra olika uppdrag. Vid start får alla barn ett startkort och sedan kommer det att finnas en stämpel vid fyra av aktiviteterna. När startkortet är fullstämplat väntar en belöning i Billingetrollets grotta.

- Under Sweden Outdoor Festival kommer vi att använda startkorten för första gången. Vi hoppas att Billingetrollets trollstig ska vara ett bra sätt att locka familjer med lite mindre barn ut på vandringsäventyr, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Pressmeddelande från: Next Skövde