TISDAG 3 SEPTEMBER 2019


Matfestivalen i Skövde firade 30-årsjubileum med storslagna publiksiffror - Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

Soliga dagar med storslagna publiksiffror när Matfestivalen 30-årsjubilerade

Matfestivalen i Skövde 30-årsjubilerade i strålande solsken och publiken strömmade till. Fantastiska 86 000 besök har räknats in på besöksräknarna till Skövde centrum under Matfestivalens öppettider. Restaurang Hållbar blev årets vinnare med totalt tre priser – Matfestivalens stora pris, Årets mest klimatsmarta maträtt och bästa service. Gästande Matkoma åt 16 av de rätter som fanns att tillgå.

Den 30-31 augusti arrangerades Matfestivalen i Skövde för 30:e gången. I denna upplagan fanns totalt 23 restauranger på plats ute i tälten och besökarna kunde välja bland ca 55 olika rätter. De olika scenerna bjöd totalt på ca 45 programpunkter, allt från barnens matvandringar och kockduell till lokala band, nostalgi på hög nivå med Lasse Berghagen och dansbandet Scotts.

På Hertig Johans Torg togs Skafferiet och Brasseriet väl emot. I Skafferiet var det många av de 22 lokala producenterna som sålde slut på sina produkter och i det nya konceptet Brasserie Hertig Johan serverade 600 portioner mat baserade på producenternas råvaror.

- Det är roligt att få presentera ett nytt koncept under årets matfestival på vårt nyrenoverade torg. Alla tre koncepten Food Court, Skafferi och Brasserie Hertig Johan har fallit väl ut och det nya torget har fungerat väl, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.

Under fredagen blev det festlig invigning av det renoverade Hertig Johans Torg. Och barnen trivdes på torget i Barnens Matfestival. Pannkaksroboten gick för högtryck och hela 1450 portioner serverades till hungriga barn. Det fanns också popcorn, ballonger och hoppborg. Och barnens matvandringar med Paul Svensson var riktigt populära.

- Vi är väldigt nöjda med årets Matfestival. Första året som miljömärkt event blev en positiv utveckling och samtliga inblandade har dragit sitt strå till stacken. Det känns fantastiskt skönt att vi fick ett så fint 30-årsjubileum – nu kör vi 30 år till!, avslutar Micael Worbin.

Pressmeddelande från: Next Skövde