LÖRDAG 10 AUGUSTI 2019

Burning Van träff i Stenbrottet

I helgen anordnades Burning Van meetup i Stenbrottet på Kinnekulle för tredje året i rad. Detta är en träff för van-lifers där man visar upp sina byggen, utbyter idéer och umgås. Här hittar man folk i alla åldrar och yrken med en synnerligen inbjudande attityd, frihetskänsla och ett stort mått av livsglädje.

En bit över hundra vans, campers, husvagnar m.m. har man räknat in under helgen hittills, några stannar alla dagar en del åker vidare tidigare. Allt från husbilar av nyaste modell till gamla VW-bussar. Denna träff är den största för van-lifers i Sverige.

Här talar vi verkligen om "compact living", många har lyckats med konststycket att få till ett helt fungerande hem på en yta av några få kvadratmeter, en prestation som heter duga. Man imponerads ofta av många smarta lösningar som dom kommit på.

Några van-lifers bodde i sin camper permanent och reste världen runt, en del bor så här på sin semester, andra var weekend campers. Ibland möts man på olika träffar av detta slag runt om i landet.

De flesta specialanpassar sina campers och hittar hela tiden på nya och bättre lösningar, man är stolt över sitt bygge och visar gärna upp det för andra. Man delar villigt och med glädje med sig av sina erfarenheter om hur man bäst och med en hel del fantasi skapar så mycket praktiskt som möjligt på ett mycket begränsat utrymme.

På Instagram och YouTube finns hur många vanlifers som helst att följa och som delar med sig av sina resor, erfarenheter och praktiska tips.

Att leva vanlife är helt klart en livsstil som känns mycket tilltalande, och en sådan här träff som sammanför så många likasinnade och sympatiska människor kan helt kort sammanfattas med två ord - frihetskänsla, livsglädje.