TISDAG 11 JUNI 2019

Sommartider i kollektivtrafiken

På måndag börjar Västtrafiks sommartidtabell gälla. Det innebär nya tider för de flesta av Västtrafiks linjer. Samtidigt görs förändringar av trafiken där det behövs.

- På sommaren, när skolor är stängda och många har semester, är resandet som lägst och då går vi över till sommartidtabell med glesare turer. Det är också den bästa tiden på året att göra nödvändigt underhåll av vägar och spår vilket också påverkar kollektivtrafiken. Vi vill uppmana våra kunder att hålla sig uppdaterade via Reseplaneraren, säger Sara Ihrlund, avdelningschef trafikomläggning, Västtrafik.

Från den 17 juni gäller sommartidtabell för Västtrafiks linjer, förutom Västtågen som byter tidtabell den 1 juli. Sommartidtabellen gäller till och med den 18 augusti.

Hela listan: Västtrafiks sommartidtabell - linje för linje

Färre tågavgångar

Tågtrafiken glesas också ut under sommaren. Bohusbanan byter tidtabell 17 juni. Västtågen byter till sommartidtabell med start 1 juli.

Buss istället för tåg mellan Falköping och Skövde

På grund av ett underhållsarbete på Västra Stambanan påverkas tågtrafiken i sommar. Det blir totalt sett färre avgångar på banan. Dessutom ersätts alla avgångar mellan Falköping och Skövde med buss.

Sök din resa i Reseplaneraren eller på vasttrafik.se

Pressmeddelande från: Västtrafik