TORSDAG 16 MAJ 2019

Skövdebostäder är Årets samhällsbyggare

Skövdebostäder har fått utmärkelsen Årets samhällsbyggare av tidningen Dagens samhälle för sina 150 lägenheter för ungdomar på Ekedal. Utmärkelsen delades ut på onsdagskvällen vid Samhällsgalan på Cirkus i Stockholm.

- Vi är mycket hedrade att få den här utmärkelsen. Vi som allmännytta arbetar ständigt för att göra samhällsnytta och det känns bra när det uppmärksammas. Vi hoppas ju att vi med Ekedal visat att det går att bygga billigt så att ungdomar har råd att bo där, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Årets samhällsbyggare delas ut årligen av tidningen Dagens samhälle. På Stora Samhällsgalan lyfter man fram och hyllar de goda exempel som för välfärden framåt.

Juryns motivering

"Årets samhällsbyggare har med tydliga krav och en smidig process skapat ett intresse och inspirerat mängder av aktörer. Såväl regering som kollegor har vallfärdat för att ta intryck och hämta inspiration. Och med inspiration från industrin, med tydliga krav på entreprenörerna och med ett gott samarbete med kommunen lyckas vinnaren svara på en av tidens stora samhällsutmaningar; att billigt, snabbt och med kvalitet ge boende för unga."

- Det här är en fin bekräftelse på att vår satsning att ge ungdomar möjlighet att ta sig in på bostadsmarknaden och kan också agera förebild för andra, säger Morgan Arvidsson, tillförordnad vd på Skövdebostäder.

Pressmeddelande från: Skövdebostäder