TORSDAG 16 MAJ 2019


Bild av Ben Scherjon från Pixabay

Cruising under Power Big Meet

De senaste 2 åren har en av världens största bilträffar arrangerats i Lidköping på Hovby flygfält, med ca 20 000 bilar. Arrangemanget återkommer även 2019 den 4-6 juli. I samband med Power Big Meet har föreningen ACCS Lidköping sökt tillstånd för att arrangera cruising på samma sträcka som tidigare år. Ansökan har behandlats av Länsstyrelsen och de har gett bifall att genomföra arrangemanget.

Power Big Meet cruising i centrala Lidköping arrangeras av American Car Club Sweden Lidköping med stöttning av Lidköpings kommun och Destination Läckö-Kinnekulle AB. Planeringsarbetet startades vid årsskiftet och är i full gång med projektmöten varje månad med representanter från alla berörda förvaltningar.

- Det känns väldigt roligt att denna bilträff kommer tillbaka, ett så stort evenemang lockar en bred publik, med besökare från närmare 40 länder. Detta blir tredje året Lidköping är värdstad och i år fokuserar vi på att finjustera planeringen så att detta ska bli ett ännu bättre arrangemang för besökare och Lidköpingsbor, säger Carolina Hellström, projektsamordnare för Power Big Meet, Destination Läckö-Kinnekulle AB.

Cruisingen kommer genomföras på samma sträcka som 2018 klockan 18.00-01.00 alla dagar. På fredagen kommer även den uppskattade finbilscruisingen genomföras med de 200 finaste bilarna. Finbilscruisingen kommer kommenteras av kända bil-entusiaster vid Nya Stadens torgs östra sida vid brofästet.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB