ONSDAG 8 MAJ 2019

Samhällsföreningen vårstädade i Hällekis

På onsdagskvällen samlades ett 50-tal personer på Folketshusparkeringen för att hjälpa till med att städa upp utefter vägar och stigar i samhället.

Det var Hällekis Samhällsförening som kallat till vårstädning genom affischering och utdelning av lappar i brevlådorna i förhoppning att så många som möjligt ville hjälpa till med att snygga upp i samhället.

När alla var samlade delades de upp i grupper, en gruppledare utsågs som sen fick instruktioner om i vilket område man skulle genomsöka efter skräp. Områdena täckte stora delar av samhället, skolbarnen hade tidigare städat vissa delar.

Man åkte sen ut till respektive område och ägnade dryga timmen åt att plocka upp så mycket skräp som möjligt i dikeskanterna för att sedan återsamlas på parkeringen och göra en grovsortering. Skräpet lades tillsvidare i grunden av forna Folketshus för att framöver bortforslas av kommunen.

När alla skräpplockarna var tillbaka samlades man vid grillen nere i småbåtshamnen för att avnjuta en välförtjänt korv med bröd samt en stunds mingel innan var och en åkte hem till sitt.