MÅNDAG 29 APRIL 2019

Invigning av aktivitetsområde Traneberg

Under flera år har Kållandsö utvecklats i form av vandringsleder, informationsskyltar, vindskydd, grillplatser och cykelleder. Hela ön har utvecklats till ett paradis för alla friluftsälskare. Detta är ett arbete som Kållandsöföreningen har varit drivande i tillsammans med Destination Läckö-Kinnekulle och Lidköpings kommun. Det senaste i raden av satsningar har skett vid Traneberg och Läckö golf. Det har byggts ett utegym, en inte-nudda-marken park och förlängning av Tranebergsleden. Detta har bildat ett nytt aktivitetsområde som ska invigas 1 maj kl. 10-14.

Tranebergsleden har förlängts med 4 km, den blir nu totalt 11 km. Leden går till stora delar sjönära med fantastiska vyer. Under invigningen kommer Kenneth Holgersson, som varit med och skapat alla vandringsleder på Kållandsö, ha en guidad vandring av den nya delen av leden.

Utegymmet och inte-nudda-marken-parken ligger i direkt anslutning till parkeringen på Läckö golf. Här kan vuxna fördriva tiden med att träna medan barnen springer genom parken mellan träd, på stenar, genom rör och balanserar på linor.

Under dagen kommer det finnas gratis korv för alla, ponnyridning och ansiktsmålning. Fågelklubben kommer också vara på plats och prata om alla fågelarter som finns på Kållandsö.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB