FREDAG 1 MARS 2019

Vinter på Billingen – rekord i skidåkare

Trots de senaste veckornas mildväder är vintersäsongen i full gång på Billingen. Spåren är öppna och det är fortfarande inbitna skidåkare i området. Och vilken vintersäsong det varit. Dubbelt så många årskort har sålts jämfört med förra året och intresset för spårrapporter på skidspår.se har mer än dubblerats.

Den 30 november öppnades den första delen av de nya konstsnöspåren på Billingen och de har sedan utökats till ca 8,5 km som de varit sedan vecka 4. Under de veckor när det fanns natursnö erbjöd Billingen totalt ca 50 km preparerade spår.

Skidåkarna har verkligen tagit Billingen till sig i vinter. Över 1000 årskort har sålts jämfört med ca 500 förra året. Det ökande intresset märks också på skidspår.se där Billingen i princip dagligen rapporterar spårstatus. Nyss passerade Billingen 130 000 sidvisningar på webben jämfört med ca 50 000 året innan.

- Januari var en succémånad. Vi uppskattar att vi hade ca 15000 besök i januari. Sedan kom tyvärr mildvädret redan i början av februari, men totalt sett kommer detta att bli en säsong att minnas! säger Karin Holgersson, verksamhetsledare för Billingens fritidsområde i Skövde kommun.

Det finns ytterligare bevis på att det varit en bra vinter på Billingen. Billingens långlopp som arrangerades i början av februari hade drygt 500 startande, en dubblering jämfört med förra året.

Även skidbuss och samarbete med MTR har slagit väl ut. På de åtta helgerna som skidbussen trafikerat Billingen har ca 500 resande räknats in och ca 125 personer har köpt rabatterade biljetter med MTR under motsvarande helger.

- Satsningen på Skidexpressen och samarbetet med MTR är en pilot för denna säsongen. Vi tycker att vi fått positivt gensvar som visar på potentialen i Billingen Skövde som vinterdestination, säger Charlotte Backman, marknadschef på Next Skövde.

Pressmeddelande från: Next Skövde