MÅNDAG 17 DECEMBER 2018

12-timmars på Billingen – nytt motionslopp på skidor i mars

IF Hagen skidklubb bjuder in till 12-timmarsloppet på Billingen Skövde lördagen den 16 mars 2019. Med detta motionslopp på skidor återupplivas det klassiska 24-timmarsloppet i ny tappning.

12-timmarsär ett motionslopp för lag om 1-7 deltagare. Loppet startar kl. 09.00 på morgonen och pågår oavbrutet fram till kl. 21:00 på kvällen. På den tiden åker lagen så många varv de bara orkar. De som kör flest varv prisas.

- Vi såg en möjlighet att väcka liv i en gammal tradition nu när de nya spåren och snöanläggningen på Billingen är klara. 24-timmars som skedde under slutet av 1900-talet kommer tillbaka i form av 12-timmars och vi hoppas det ska bli den folkfest det en gång var, säger Kim Andersson, projektledare IF Hagen.

Det blir en festlig heldag med flera kringevenemang i samband med loppet. Ambitionen på IF Hagen skidklubb är att inte bara anordna ett skidlopp utan en riktig folkfest på Billingen.

- Med tanke på alla satsningar som görs på Billingen ser vi positivt på att aktiva föreningar kommer med idéer som kan fylla anläggningen med innehåll. Vi tror att 12-timmars blir en rolig avslutning på skidsäsongen både för deltagare och besökare, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde och medarrangör.

Pressmeddelande från: Next Skövde