TISDAG 18 SEPTEMBER 2018


Från vänster: Stefan Gunnarsson, Roger Widlund, Alex johansson, Micael Larsson, Urban Wänerskär, Helena Wänerskär. Saknas på bilden gör Jörgen Larsson och Andreas Skoog

Fisketillsyningsmän utbildade för Stenbrottet

Nu förstärker Hällekis Båtklubb och Forshems Scoutkår kontrollen av fiskekort i Stenbrottet. Fyra personer från varje klubb har genomgått den utbildning till fisketillsyningsman som krävs av Länsstyrelsen.

Föreningarna är tydliga med att de allra flesta sköter sej och köper fiskekort, men ju fler kort som säljs dess då mer fisk kan klubbarna sätta i, vilket i år innebär runt 800-1000 kg fisk.

Det finns i dag ett antal sittplatser runt sjön som gör att man kan sitta bra om man "bara" vill vara vid Stenbrottet för att njuta av miljön, det är något som många vandrare och cyklister utnyttjar. Klubbarna städar löpande runt sjön, det har gjort skillnad och ökat trevnaden för alla som rör sej i området.

Många testade att fiska när klubbarna tillsammans med kommunen hade en familjedag i våras i samband med "sommargatan", en repris av detta är nog något som skulle uppskattas av många, båda föreningarna är positiva till detta.

Roger Widlund HBK
Helena Wänerskär Forshems Scoutkår