MÅNDAG 3 SEPTEMBER 2018

Invigning av Hjo stadspark

På lördag, den 8 september, är det dags att inviga Hjos första byggnadsminne – Stadsparken i Hjo med tillhörande byggnader. Det sker med sommarfest à la kurort tidigt 1900-tal. Medverkande och besökare uppmanas att gärna bära kläder i tidstypisk anda.

I början på sommaren beslutade Länsstyrelsen att Hjo stadspark med byggnader skulle bli byggnadsminne. Vattenkuranstalten i Hjo från 1878 var på sin tid en av de främsta anläggningarna i Sverige med sin kombination av bad och umgänge i vacker miljö vid Vättern. Idag utgör parken, med badhytter och trävillor med detaljrika fasader, ett inbjudande område för olika aktiviteter.

Bland det som erbjuds den här dagen hör blomsterstånd, regementsmusik, tombola, positivspel, guidade vandringar, tipspromenad med mera. Även fiskdamm för de minsta. Och gäster från Svenska 1800-talssällskapet kommer att medverka. Kommunfullmäktiges ordförande Michael Kihlström hälsar välkommen, landshövding Anders Danielsson inviger och tidigare stadsarkitekt Per-Göran Ylander berättar om stadsparkens historia.

Tid:
Lördagen den 8 september kl. 11.00

Plats:
Hjo stadspark (talen kommer att hållas från Societetshusets balkong)

Kulturarvsdagen arrangeras av Hjo kommun, Hjo hembygdsförening, J Wennergrens Byggnads AB och Länsstyrelsen i Västra Götalands län.

Pressmeddelande från: Länsstyrelsen Västra Götalands Län