ONSDAG 22 AUGUSTI 2018

Visit Hornborgasjön på världens största fågelmässa i England

Visit Hornborgasjön ställde under helgen 17-19 augusti ut på världens största fågelmässa, Birdfair Rutland i England. Här fanns över 500 utställare från hela världen. Mässan lockar årligen runt 20 000 fågelintresserade besökare, både privatpersoner och researrangörer. I år firade mässan 30-årsjubileum.

Visit Hornborgasjön deltog i mässan med syfte att locka nya besökare till området kring Hornborgasjön. I montern fanns representanter för Turismutveckling Falköping, Next Skövde, Herrtorps Qvarn, Skövde fågelklubb och naturum Hornborgasjön.

- Vi fick en fantastiskt mottagande av besökarna i vår monter och jag är övertygad om att många av de vi pratade med kommer att besöka Hornborgasjön framöver, säger Jessica Bergstrand, destionationsutvecklare på Next Skövde.

Fågelskådning är ett stort intresse bland britterna och deras största välgörenhetsorganisation för fågelbevarande har över 1 miljon medlemmar. De uppskattar att 3 miljoner britter åker på fågelskådning minst en gång per år.

Det märktes också på besökarna till mässan att tranor skapar stort intresse, då det inte är en fågel man normalt skådar i England. Många var fascinerade av den VR-film som fanns i montern och där man med glasögonen på hamnar mitt i tranornas värld.

- Det känns som helt rätt mässa att marknadsföra Hornborgasjön på. Tillsammans med de lyckade journalistbesök vi hade under våren hoppas vi att vi redan till nästa säsong kommer att se effekt av våra satsningar i England, säger Jessica Bergstrand på Next Skövde.

Pressmeddelande från: Next Skövde