TORSDAG 9 AUGUSTI 2018

Europaunik vattenbana till Skara Sommarland 2019

Med knappt två veckor kvar av säsongen och på god väg mot ett besöksrekord, kan vi nu avslöja nästa års stora nyhet på Skara Sommarland. Till premiären i juni 2019 öppnas en helt ny vattenattraktion med namnet Waka Waka. Det är den första i sitt slag i Europa, där man färdas två och två i ringar i en 210 meter lång bana.

2018 ser ut att bli ett rekordår på Skara Sommarland. Med 10 dagar kvar av säsongen har redan 300 000 besökare kommit till parken. Idag presenteras nästa års stora nyhet i vattenparken. Waka Waka är den första vattenrutschbanan i sitt slag i Europa, där man åker i ringar med plats för två personer i en 210 meter lång bana. Åkturen kan liknas vid skidåkning, där man tar ut skären i en sväng och där man vid varje sväng får en fartkick. Ringen man åker i färdas i en färggrann tub och på fyra ställen hamnar man på en tallriksformad öppen yta som ger en fartökning in i nästa del av attraktionen.

Waka Waka tillverkas av det kanadensiska företaget ProSlide, som bygger de bästa vattenrutschbanorna i världen. Motsvarande attraktion finns idag på Kanarieöarna, men detta blir den första i sitt slag i Europa. Det första spadtaget till attraktionen tas så fort Skara Sommarland stänger för säsongen och attraktionen har premiär när parken öppnar igen i juni 2019.

Med Waka Waka kommer Skara Sommarland ha de två längsta vattenrutschbanorna i Skandinavien, där befintliga Nyagara är längst med sina 259 meter. Waka Waka integreras i vattenparken där man startar ovanför Nyagara bredvid Big Drop och landar i närheten av vågpoolen.

– Vi är jättestolta och glada över att vi kan satsa ytterligare på Skara Sommarland och ta parken vidare in i framtiden. Med Waka Waka kommer vi att ha den bästa vattenparken i Skandinavien och med mixen av bad, tivoli och gokart är vi svårslagna, säger Janne Nilsson, vd på Skara Sommarland.

Fakta om Waka Waka

Kapacitet: ca 400 personer/timme
Längd: 210 meter
Fallhöjd: 23 meter
Medellutning: 12 grader
Åktid: ca 20 sekunder
Längdgräns: Ännu inte bestämt

Pressmeddelande från: Skara Sommarland