TISDAG 19 JUNI 2018

Sommar i Trägårn med Stenhammarkören

Onsdagen den 20 juni startar sommaren i Stadsträdgården med ett fantastiskt musikutbud. Lidköpingsbornas eget favoritkoncept ”Sommar i trägårn” lockar årligen tusentals personer att njuta av sommarkvällarna med varierande artister och den grönskande scenografin i Stadsträdgården som inramning.

Först ut på Dina-scenen blir en konsert med Stenhammarkören som bjuder på blandad musik från körens senaste två projekt med Ted Gärdestad, Musikalmusik och lite smakprov från deras kommande 30-årsjubileumskonsert under ledning av Nina Tågerud.

Stenhammarkören i Lidköping är en blandad kör som bildades 1988. De har genom åren botaniserat bland olika musikstilar och framfört musik som spänner över ett stort spektra; från Bachs juloratorium till schlager, rock och pop.

Kören arbetar i projektform vilket innebär att de repeterar inför en konsertserie som är fördelad på en eller två helger. Övningar äger rum varannan vecka och man blandar söndagar med onsdagar. Körens storlek varierar mellan projekten. Under konserten på Dina-scenen kommer kören bestå av 60-70 sångare.

Även elever från Helens dansskola kommer finnas med på och runt Dina-scenen för att avsluta sitt sommarläger genom att bjuda på dansuppvisningar.

Pressmeddelande från: Lidköpings kommun