ONSDAG 30 MAJ 2018

Årets NAV-karta är klar

Nu har Lars T. Hansson, ordförande i NAV (industrihistoria och arbetslivsmuseer i Väst) överlämnat årets uppdaterade NAV-karta till Conny Brännberg (KD), ordförande i Kulturnämnden Västra Götalandsregionen och Turistrådet Västsverige.

Kartan är i år utformad som ett 36-sidigt häfte med en ny och tydlig struktur Formatet gör den enkel att använda. Den ger oss möjlighet att se, läsa om och upptäcka 150 olika industri- och arbetslivsmuseer i Västra Götaland.

Den tryckta NAV-kartan / häftet, finns att hämta gratis på arbetslivsmuseer, men även på alla turistbyråer mm. På webben finns den digitala kartan och där presenteras också alla arbetslivsmuseerna. Den finns att tillgå för mobiler, läsplattor eller dator.

- Kartan och dess syfte vill bidra till en väl utvecklad kulturell verksamhet med olika aktiviteter och besöksmål. Den ger ett brett kulturellt utbud till Västra Götalands invånare. Kartan ger vår invånare större möjligheter att upptäcka och glädjas kring historien i våra spännande arbetslivs- och industrimuseer. Det är oerhört betydelsefullt att fördjupa kunskapen om det förgångna, vilket i sig ökar beredskapen inför flera framtidsfrågor, säger Lars T. Hansson.

- Det är mycket som händer på området just nu. Kartan markerar 150 arbetslivsmuseer som finns att besöka och den 9 juni är det Arbetslivsmuseernas Dag i Håverud. Detta är ett av evenemangen under 150-årsfirandet av Dalslands kanal. Vi ser ett stort engagemang för verksamheter vid museer och hembygdsgårdar och dessa är också stora besöksmål. Att ha NAV-kartan i handskfacket i bilen är ett bra tips, säger Conny Brännberg (KD).

Kartan går att finna via denna länk: http://www.navivast.se/nav-kartan/

Pressmeddelande från: NAV