MÅNDAG 21 MAJ 2018

Ramslökens dag på Kinnekulle till helgen

Till helgen är det återigen dags för Kinnekulles vackra ört att firas med en egen dag. Destination Läckö-Kinnekulle arrangerar på lördag den 26 maj för femte året Ramslökens dag. Evenemanget utgår i år från Hellekis Säteri och besökarna kan därifrån starta en tipspromenad som förutom sedvanliga frågor också innehåller upplevelser längs vägen fram genom det ramslöksprunkande Munkängarna. Ramslöken har precis börjat blomma så till lördag kommer det vara perfekt att ta en tur genom naturreservatet. Såklart finns också möjlighet till fina vinster i tipspromenaden om man har koll på sitt Kinnekulle och ramslöken.

Vid Hellekis säteri kommer det att finnas en Ramslöksmarknad där besökarna kan köpa varierande produkter med ramslök samt få inspiration till allt man kan göra med örten som också kallas för skogens vitlök. Denna dag hålls också vernissage för en ny utställning på Hellekis Säteri. De två naturfotograferna Lars Olsmark och Johan Mårtensson har tillsammans en fotoutställning där Lars ”Möten i Nordisk Natur” kombineras med Johans ”African Wildlife”. Detta innebär att man får se kontrasterna mellan det nordiska natur- och djurlivet där en stor del är lokalt då Lars har sin utgångspunkt på Kinnekulle och afrikas savanner där Johan tagit sina fotografier.

”Det känns som att det passar som handen i handsken att kombinera en promenad i ramslöken med att ta del av de vackra fotografierna av vårt fascinerande natur- och djurliv. Fotograferna har också med detta i åtanke valt att ha vernissagen på lördag när det sammanfaller med Ramslökens dag.” Uppger Elin Sjöstedt, Destinationsutvecklare på Destination Läckö-Kinnekulle.

I samband med Ramslökens dag är såklart Hellekis Trädgårdscafé och kök öppet och serverar bland annat ramslökssoppa. Även andra restauranger och caféer på Kinnekulle såsom Kinnekullegården, Utsiktens Kaffestuga, Forshems Gästgivargård, Café på Klostret och Falkängens Kaffestuga har öppet och passar på att ha menyer med ramslöksinslag.


Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB