TISDAG 25 JULI 2017

Jazzen har kommit för att stanna i Götene

Varmjazz, munspel och visor i Götene, visst har jazzen hittat sin plats i Götene.

Lördagskvällen den 29 juli blir det återigen swing och visor på Zacki Bar i Götene. Det är Jazz i Götene som bjuder på musik alltifrån Taube till Beatles och gamla jazzlåtar. Dessutom har man bjudit in en bluesgrupp som framträder under kvällen. Det är tredje gången Zacki Bar är värd för Jazz i Götene, som tidigare dragit fullt hus.

I husbandet finns den kände jazzpianisten Göran Berger, från Grebbestad, Billly Lundgren på bas och Leif Claesson på trummor, båda välkända Götenemusiker. Och så balladsångerskan Madeleine Kvick, från Lidköping. Leif Olsson, som arrangerar kvällen, medverkar också med sång, bl.a. med sina översättningar av franska schlagers. Det blir även lite allsång, med gamla örhängen.

Pianisten Göran Berger är blues- och swingmusiker, och sångare. Han har gjort fem uppskattade gästspel i bygden de senaste två åren. Gitarristen och vissångerskan Madeleine Kvick, tolkar bl.a. Taube och Cornelis Vreeswijk.

Gästartister hos Jazz i Götene denna kväll blir en populär bluesgrupp Steam Regulators med ett antal låtar. Det är Thommy Nilsson, sång munspel och gitarr, Anders Apell gitarr och sång samt Billy Lundgren på bas. Närodlad jazz så det förslår.

Jazz i Götene är ett sätt att få liv i det gamla jazzintresset i Götenebygden, man kan säga att det är en fortsättning på Götene Jazzklubb som var mycket omtalad på 50- och 60-talen, fast nu gäller det aktiva musiker.

Förra gången gästspelade den tyske dragspelsvirtuosen Frank Senfltleben och jazzsaxofonisten Thord Elfström i Zacki Bar. Och nya musiker är på gång. Det kan vara bra att boka bord, 0511-59590, ingen extra kostnad.