ONSDAG 3 MAJ 2017


Vandrarklkubben Lundsbrunn, Götene pastorat, Björsäters IF, Friluftsfrämjandet Kinnekulle och Istrums SK arrangerar tillsammans med Destination Läckö-Kinnekulle evenemanget "Vandra i Skaraborg".

Möt våren på Skaraborgs vandringsleder!

Den 12-28 maj arrangeras 7 olika vandringar på några av Skaraborgs finaste vandringsleder! Det är Destination Läckö-Kinnekulle AB som tillsammans med 5 olika arrangörer vill lyfta vandringsintresset och samtidigt ge deltagarna möjlighet att uppleva kulturaktiviteter. Evenemanget heter Vandra i Skaraborg och deltagarna får uppleva promenader i natursköna miljöer med blommande körsbärsträd, ramslök och vitsippor.

Först ut är Vallevandringen med start vid Flämslätts Stifts- och kursgård. Vandringen är en mil lång och går genom flera naturreservat, med en underbar utsikt från Billingens sluttning vid vattenfallet i Jättadalen. Vandrarklubben Lundsbrunn erbjuder tre Kinnemilar på söndagarna under Vandra i Skaraborg där de valt vackra leder vid Sparresäter, Forshem och Råbäck.

Den 19 maj heter arrangören Björsäters IF och bjuder in till Kvarnstensvandringen i Lugnås.

- Skaraborg är en perfekt plats för vandring! Naturen skiftar men är lika fantastisk oavsett vilken eller vilka av dessa vandringar du väljer, säger Bengt Ericsson, Björsäters IF.

Under Kristi himmelfärdshelgen finns tre vandringar att uppleva för att öka möjligheten att locka även mer långväga besökare. På fredagskvällen kan man gå den populära nattvandringen på Kinnekulle som brukar locka tusentals vandrare, för att nästkommande morgon följa med på en Pilgrimsvandring från Husaby kyrka.

Därefter följer en Kinnemil vid Råbäck på söndagen som avslutning på en fin helg. Destination Läckö-Kinnekulle AB har tagit fram ett vandringspaket i anknytning till Kristi Himmelfärdshelgen.- Att vandra och uppleva fantastisk natur är verkligen något vi kan erbjuda i Skaraborg. Våra vandringsleder är flitigt besökta men ännu fler kan lockas till dessa upplevelser! I vandringspaketet ingår tre vandringar, två övernattningar, en tvårätters middag och entré till lokala sevärdheter, säger Susanne Bengtsson vid Destination Läckö Kinnekulle AB.
Götene Pastorat är för första gången med i samarbetet.

- Vi hoppas vår vandring ska locka besökare, både från närområdet och tillresta. När man pilgrimsvandrar gör man det med både insidan och utsidan. Vi går långsamt i grupp och en del av vår vandring sker i tystnad, berättar Veronica Lindström från Götene Pastorat.

För den med lite tävlingsinstinkt finns en tävling att delta i. De som deltar i minst fyra av de sju vandringarna är med i en utlottning av fina priser. Samarbetet mellan Istrums SK, Vandrarklubben Lundsbrunn, Björsäters IF och Friluftsfrämjandet Kinnekulle har pågått i 4 år och har varit ett lyckat sådant.

- Vårt samarbete är väldigt givande. Tillsammans blir vi starkare och kan till exempel marknadsföra våra vandringar mycket bredare, det är ingen konkurrens, bara fördelar. Dessutom har vi i år även fått med oss Götene Pastorat i projektet, det är vi jätteglada för, avslutar Bo Hellqvist, Vandrarklubben Lundsbrunn.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle