TORSDAG 27 APRIL 2017

Sweden Outdoor Festival – förra årets succé får en fortsättning!

Förra årets succé Sweden Outdoor Festival får en fortsättning. Planeringen pågår för fullt för Sweden Outdoor Festival i Skövde 2017. Den 16-17 september är det dags för andra upplagan av festivalen som förra året lockade ca 5000 besökare till Billingen. I mathänget serverades ca 1200 portioner mat baserad på lokala matvaror, det fanns 25 olika prova-på-aktiviteter och för första gången arrangerades även SM i utomhusmatlagning med 11 deltagande lag.

Inför 2017 lanserar festivalen flera nyheter. Det blir ett större mathäng med fler krögare och även en matmarknad där besökaren kan köpa de råvaror som används i SM i utomhusmatlagning. Vi satsar fortsatt på prova-på-aktiviteter på lördagen medan söndagen blir mer upplevelsebaserad. Bland annat kommer det att bli en spektakulär uppvisning av landslaget i Timbersports.

SM i utomhusmatlagning återkommer och där hoppas vi på flera tävlande lag. Förhoppningsvis kommer en deltävling att arrangeras i Skellefteå där ett antal lag kvalificerar sig till finalen i Skövde. Eddy Lundqvist som var med i det vinnande laget från förra året säger: - Både fokus på utomhusmatlagning och att lyfta fram lokala råvaror ligger i tiden och jag tycker det är positivt att detta välordnade evenemang får en fortsättning.

Samarbetet med paraidrotten kommer att utökas och förutom att prova-på-aktiviteter som elektronskytte, elhockey, boccia och show down återkommer blir det även tävlingar. Roger Lindh, kanslichef Västergötlands Parasportförbund säger: - Inom Parasport Sverige pågår i dag en diskussion angående inkludering av våra målgrupper i idrotten, så det är viktigt att vi är med i många olika sammanhang. Sweden Outdoor Festival är ett utmärkt tillfälle för oss att sprida information om paraidrotten.

Next Skövde arrangerar festivalen i samarbete med Billingens fritidsområde EF, Lokalproducerat i Väst, Skövde kommun och Turistrådet Västsverige. Festivalen har också knutit fyra huvudsamarbetspartners till sig och de är Lindströms Bil, Billingehus, Tibro Skog & Trädgård samt Försvarsmakten.

Charlotte Backman på Next Skövde är projektledare för festivalen och hon säger: - Next Skövde har som uppgift att utveckla evenemang som stärker Skövdes varumärke och Sweden Outdoor Festival är definitivt ett sådant. Hon fortsätter: – Nu laddar vi för en fullspäckad utomhushelg på Billingen i september där vi tillsammans med alla företag och föreningar får visa upp vårt fantastiska friluftsområde ihop med den lokala maten.

Pressmeddelande från: Next Skövde