ONSDAG 19 APRIL 2017

Skaraborgs största Geocachevent 21-23 april i Lidköping

Den 21-23 april är det åter dags för den stora Geocach-träffen i Destination Läckö-Kinnekulle. Det är Läckö-Kinnekulle event som för fjärde året arrangerar Skaraborgs största geocachevent med flera hundratalsdeltagare.

Arrangemanget börjar på fredagen med ett så kallat "Korv med bröd-event" där man träffas för att umgås, grilla korv och kanske ta någon geocach. På lördagen hålls det stora huvudeventet med uppstart på Dalängskolan i Lidköping med intressanta föreläsare och försäljning av geocachprodukter. Därefter kommer det som många längtat efter, det stora cach-släppet med en stor mängd nya cachar runt om i destinationen.
"På eftermiddagen gör man utflykter, både till hemliga rum på Läckö slott och till en guidad tur vid Lasses grotta på Kinnekulle. Dagen avslutas med Aftercach på en av Lidköpings restauranger där det finns möjlighet att äta en god bit mat och berätta om alla sina upplevelser" berättar Åse Sunnercrantz, Läckö Kinnekulle event.

På söndagen samlas man för ett CiTO-event där man tillsammans städar i naturen. Inom geocaching är det en viktig del av verksamheten att värna om miljön. CiTO är en förkortning av Cache In Trash Out och innebär att alla deltagare samlas på en specifik plats och plockar upp skräp tillsammans.

”Geocaching är ett utmärkt sätt att upptäcka våra vackra omgivningar! Dessutom innebär aktiviteten möjlighet till frisk luft och naturupplevelser i kombination med fysisk ansträngning på olika nivåer som passar alla.” säger Elin Axelsson, Destinationsutvecklare vid Destination Läckö-Kinnekulle AB.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle