TISDAG 21 FEBRUARI 2017

Värmland vs Västergötland på Mariestads teater

Bengt Berg, välkänd värmlandspoet och berättare kommer till Mariestad söndagen den 26 februari, tillsammans med västgötasonen Leif Olsson, känd för sina uppläsningar och dramatiseringar.

Det blir premiär på ett program de kallar "Östan om skratt, västan om gråt". Det bjuder på dikter, skrönor och små berättelser från båda sidorna av Vänern.

Bengt Berg, läser ur några av sina många böcker, han är en produktiv och omtyckt diktare, ofta förekommande i radio och TV.

Leif Olsson, dramatiker och uppläsare, som år 2010 fick utmärkelsen guldmikrofonen för sin röst och sitt berättande, presenterar här författare från Västergötland som Edfelt, Kellgren och Tidaholmssonen Jan Mårtenson. Och givetvis Västgöta-Bengtsson och Jönn. Så det blir många tillfällen till skratt.

Fröding, finns givetvis med, som en röd tråd, det är oundvikligt, säger Leif Olsson, han är den störste. Värmland har producerat fler stora författare och konstnärer än de flesta landskap. Och jag är synnerligen glad att göra programmet tillsammans med min vän Bengt Berg, som för mig är en värdig efterföljare till Fröding, till Gunde Johansson och alla stora berättare. Han har en underfundig humor och det svänger om hans texter.

Det blir musik också, och en och annan allsång.